check
המחלקה לפריודונטיה (מחלות חניכיים והשתלות שיניים) | הפקולטה לרפואת שיניים

המחלקה לפריודונטיה (מחלות חניכיים והשתלות שיניים)

חזון המחלקה לפריודונטיה הוא :

  1. ללמד את מקצוע הפריודונטיה (מחלות חניכיים והשתלות שיניים) באוניברסיטה, בהתמחות בבית החולים ובלימודי המשך - במצויינות המתאימה לכל רמה. 
  2. לטפל באוכלוסיה הסובלת ממחלת חניכיים או מחוסר שיניים - בעזרת השיטות המודרניות ביותר.
  3. לבצע מחקר קליני ובסיסי ברמה הגבוהה ביותר.

המחלקה לפריודונטיה עוסקת בתחום הטיפול במחלות החניכיים, בביצוע התקנת שתלים דנטליים, בבניית עצם לצורך התקנת שתלים, ובמחלות דלקתיות סביב שתלים. המחלקה עוסקת  בהוראה אוניברסטאית, בהתמחות בבית החולים, בהפעלת מרפאת שרות ובמחקר. 
בתחום ההוראה, המחלקה מרכזת את תחום הלימודים בנושא חניכיים בשנים הקליניות (שנה ג'- ו') ללימודי רפואת שיניים, הן במסגרת של לימודים מעשיים והן במסגרת של הרצאות. כמו כן המחלקה משתתפת בקורסים בין תחומיים בנושא השתלות שיניים.
perio

 

במרפאת המחלקה לפריודונטיה, ניתן  שירות לציבור  בטיפולי חניכיים שונים, לא –כירורגיים, תרופתיים, וכן טיפולים ניתוחיים כולל ניתוחי אסתטיים וטיפולים בעזרת לייזר.  כמו כן המחלקה מבצעת התקנת שתלים דנטליים ובניית עצם חסרה. המרפאה משמשת גם כמרפאת הסדר לחלק מחברות הביטוח.

המחלקה לפריודונטיה מאוד פעילה במחקרים קליניים ומחקרים מעבדתיים מגוונים. למחלקה מעבדה למחקר  בסיסי,  וכיום ארבעה רופאים בכירים במחלקה הם בעלי תואר דוקטור כפול:  DMD ו -  Ph.D. בסיסי (ראו דף מחקר), זאת בנוסף להתמחות הקלינית . מעבדה זו מהווה חלק מהחוג למדעי רפואת השיניים, ומכשירה לתארים מתקדמים.

 

 

מנהל המחלקה:   פרופ' אסף וילנסקי

מייל: asafw@hadassah.org.il

 

מזכירות המחלקה לענייני הוראה בלבד:  גב' רות תורג'מן  perioadmin@hadassah.org.il  

כתובת:  בניין רפואת שיניים, אגף ישן, קומה 5

 

טלפון לקביעת תורים: 02-6778100 

מרפאה :  

אחראית: גב איריס שעיה

בניין רפואת שיניים אגף חדש קומה 3

טל 02-6776132

מייל iriss@hadassah.org.il

 

 

התמחות

תוכנית ההתמחות בפריודונטיה עוסקת בהוראת רופאי שיניים בתחום מחלות החניכיים והשתלות דנטליות. התוכנית אורכת 4 שנים ומוכרת על ידי משרד הבריאות הישראלי ועל ידי הפדרציה האירופית לפריודונטיה

בוגרי התוכנית זכאים לגשת  לבחינות ההתמחות של:

  1. המועצה המדעית בישראל לקבלת תואר מומחה בישראל.
  2. הפדרציה האירופאית לפריודונטיה לקבלת תעודה בתחום הפריודונטיה מטעם European Federation of Periodontology (EFP).

 

מטרת ההתמחות

 

הכרת הפריודונטיום הבריא והחולה.

רכישת מיומנות  באבחון וקביעת תוכנית טיפול בחולה הפריודונטלי.

יישום הטכניקות השמרניות והכירורגיות הכרוכות בטיפול במחלות פריודונטליות ושיקום מערכת התמיכה הדנטלית.

לימוד השיטות, האמצעים השמרניים, הכירורגיים והרגנרטיביים המתפתחים מעת לעת.

קביעת טיפול תחזוקתי.

הכרת ותרגול הפרוצדורות המיועדות ליצירת חניכיים הרמוניות ואסטטיות, בשילוב עם המשנן הטבעי והמשוחזר.

לימוד העקרונות הכירורגיים של שתלים דנטליים משלב התכנון ועד לשלב השיקום, כולל עקרונות בסיסיים בשיקום על גבי שתלים.

רכישת מיומנות באוגמנטציה של חלל הסינוס, בניית עצם מודרכת לצורך השתלות דנטליות, טיפול ברקמה הרכה ברכסים מחוסרי שיניים / סביב שתלים. לימוד הטכניקות השונות המתפתחות מעת לעת.

לימוד וישוום טכניקות מתחום רפואת השיניים הדיגיטלית.

אבחון וטיפול במחלות סביב שתלים.

בקיאות בספרות המקצועית תוך דגש על קריאה מדעית ביקורתית.

 

תוכנית ההתמחות

 

ההתמחות תמשך 4 שנים בהיקף של משרה מלאה, כולל רוטציות במחלקות אחרות ומדעי יסוד חובה במסגרת המחלקה. במסגרת תוכנית ההתמחות יש חשיפה לתחומים התאורטיים והמעשיים של הפריודונטיה והאמפלנטולוגיה.

נושא הלימוד התיאורטי מועבר בהרצאות ו/או בסמינרים, במגמה להביא לבקיאות בספרות העדכנית והספרות הקלאסית הרלוונטית.

מתקיימים סמינריונים בין-מחלקתיים, לצורך קידום בהבנת הנושאים האינטגרטיביים ובמיוחד, פריודונטיה/שיקום הפה, פריודונטיה/אנדודונטיה, פריודונטיה/אורתודונטיה.

הידע והמיומנות המעשית נרכשים על ידי טיפול מעשי בחולים במחלות פריודונטליות שונות וגם הזקוקים לשתלים דנטליים, וזאת תחת פיקוח הצוות הבכיר,  עם אפשרות לבצע התייעצות עם מחלקות אחרות. כמו כן, יש השתתפות פעילה בהדרכה אוניברסיטאית מכל הרמות, בנושא פריודונטיה, בשיתוף הצוות הבכיר. כמו כן יש חובה לביצוע  פרויקט מחקרי עצמאי ברמה של מאמר מדעי במשך תקופת ההתמחות. פרויקט זה נחשב כרוטציה במדעי יסוד.

 

תנאי קבלה והרשמה

המועמדים עוברים סינון ראשוני על פי החומר שהוצג בהרשמה, תיתכן בקשה למבחן התאמה ראשוני (בתשלום נפרד). במסגרת מבחן זה נבדקים כישורי חשיבה, סגנון עבודה, התנהגות בין-אישית, מסגרתיות ואמינות.  על פי תוצאות מבחן זה נערך מיון נוסף. ייתכן שלמבחן זה ייתוסף גם מבחן של ידע ברפואת שיניים בכלל ובפריודונטיה בפרט.

לאחר שלב מבחני המיון הללו לשביעות רצון המחלקה, נשלחת הזמנה לראיון אישי. הריאיון מסתמך על הנתונים שסופקו (כולל ציונים, ממליצים ותולדות החיים), על מבחן ההתאמה, ועל שאלות מנושאים שונים - מקצועיים ושאינם מקצועיים. המראיינים הם הצוות הבכיר של המחלקה ולעיתים סיוע מקצועי פסיכולוגי. צוות המחלקה רשאי להתייעץ גם עם פרטים בעלי היכרות רלוונטית כדי לקבל חוות דעת נוספת. בתום סבב הראיונות נערך דיון, על מנת לבצע דרוג ולקלוט מתמחים ומתמחות חדשים, על פי מספר המקומות הפנויים באותו מחזור. 

למי שעבר את התהליך בהצלחה - יתקיים מבחן ידע בפריודונטיה (על המאמרים העדכניים שפורסמו בתחום) עם ציון מעבר של 70 לפחות. שנת ההתמחות הראשונה משמשת כ"שנה על תנאי" שבסופה יוחלט על המשך ההתמחות.
 

להרשמה לחצו כאן 

מסמכים הנדרשים להרשמה לתכנית ההתמחות בפריודונטיה

קורות חיים
תמונת פספורט עדכנית צבעונית
תעודת סיום לימודים ברפואת שיניים/דיפלומה, תעודות לתארים נוספים
גיליונות ציונים מהלימודים ברפואת שיניים
הדירוג היחסי בכיתה
אישורים על לימודים רלבנטיים נוספים במידה ויש (אקדמי ולימודי המשך)
תצלום רישיון עבודה קבוע לעיסוק ברפואת שיניים בישראל
שני מכתבי המלצה